Prajitura "panza de paianjen"

de luminita20_2006 in Prajituri, 20 Sep 2010 | 6274 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 3oua
  • 200 gr smantana
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 faina
  • 2 linguri cacao

crema:

  • 750 gr iaurt
  • 2 plicuri gelatina
  • 200 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "panza de paianjen":

blat: Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga smantana, untul topit , faina si praful de copt

se imparte aluatul in doua si in unul se pune cacaua.

Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili se pun 2 linguri de aluat alb 2 cu cacao si tot asa pana cand se termina ambele compozitii. Cu ajutorul unei scobitori se traseaza linii spre mijloc.

 

Se pune la copt 25-30 min. dupa care se lasa sa se raceasca

 

Crema. Gelatina se pune la hidratat. Iaurtul se bate cu zaharul bine pana cand se dizolva acesta. Se topeste pe baie de abur gelatina dupa care se toarna peste iaurt. Crema de iaurt se imparte in doua in una din ele se pune ciocolata topita. Se toarna compozitia alba peste blat( se pastreaza 1 lingura de crema) care a ramas in tava, apoi cea cu ciocolata. Deasupra cu ajutorul unei pungi si a cremei ramase se deseneaza o spirala, dupa care cu ajutorul unei scobitori se trece de la margine spre interior formand astfel o panza de paianjen. Se da la rece 2 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "panza de paianjen"" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze negre